Naturturismföretagen förstärker och utvecklar medlemsarbetet

2019-05-28

För att ytterligare stärka Naturturismföretagen som branschens företrädare kraftsamlar vi under sommaren och hösten. Lennart Pittja kommer vara arbetande vice ordförande under perioden för att utveckla jobbet med medlemsfrågor och rekrytering av nya företag.  ”Lennart, som känner föreningens verksamhet väl, kommer sätta en ny struktur för medlemsarbetet”, säger generalsekreteraren Joakim Hermanson.

– Vi har ett tydligt uppdrag från våra medlemsföretag att förbättra förutsättningarna för en hållbar tillväxt, säger Joakim Hermanson, generalsekreterare hos Naturturismföretagen och fortsätter:

– Det jobb som Lennart nu gör, kommer att lägga grunden för en helt ny tjänst som medlemsansvarig. Rekryteringsarbetet av vår nya medarbetare med medlemsansvar kommer att starta till hösten.

”Jag ser stora möjligheter att stärka företagsamheten genom Naturturismföretagen och alla våra medlemmar. En viktig del i det är att aktivt arbeta för att fler ger oss förtroendet att företräda och synliggöra naturturismen ännu mer”

– Jag ser stora möjligheter att stärka företagsamheten genom Naturturismföretagen och alla våra medlemmar. En viktig del i det är att aktivt arbeta för att fler ger oss förtroendet att företräda och synliggöra naturturismen ännu mer, säger Lennart Pittja, som nu påbörjar uppbyggnaden av en vidareutvecklad funktion för medlemsarbetet på Naturturismföretagen.

Lennart Pittja har lång erfarenhet av besöksnäringen. Han driver själv företaget Sapmi Nature, inom vilket han både konsultar som coach och föreläsare inom samisk turism samt bedriver en samisk ekolodge i världarvet Laponia, i Gällivare och Jokkmokk kommuner.  Företaget har uppmärksammats både nationellt och internationellt för sin samiska turism i samklang med lokal natur och kultur.

Behovet av en stark röst för branschen blev kanske särskilt tydlig under vintern då olika politiska företrädare plötsligt helt ändrade naturturismföretagens förutsättningar genom motstridiga beslut kring momsen för naturguidning.

– Företagarperspektivet är viktigt för att förbättra förutsättningar för befintliga och nya naturturismföretag i Sverige. När den nationella naturturismstrategin ska omsättas i praktisk handling är det avgörande att företagen är delaktiga genom Naturturismföretagen, avslutar Lennart.

 

Kontakter till alla medarbetare hittar du här >

Lennart Pittja:
lennart.pittja@naturturism.kund.formsmedjan.se
070-688 15 77

Mer info om hur du blir medlem hittar du här >

 

 Fler nyheter

Prenumerera på vårt nyhetsbrev