Seminarium i Kullaberg med blivande affärsutvecklare inom hållbar natur- och kulturturism

2019-05-07

Tillsammans med Länsstyrelsen Skåne höll Naturturismföretagen en dag med seminarium om hållbar naturturism, kvalitetssäkring med hjälp av Nature’s Best och studiebesök i Kullabergs naturreservat för att titta på deras arbete med hållbara leder.

Deltagarna för dagen var studenter vid Akademi Båstads utbildning Affärsutvecklare inom hållbar natur- och kulturturism, 200 YH poäng. Studenterna var väl förberedda efter att ha testkört online-kursen Hållbar affärsutveckling för naturturismföretag och kom till seminariet med många goda inspel och funderingar. Förutom kvalitetssäkringen Nature’s Best diskuterades även den nationella strategin samt trender och drivkrafter inom naturturism.

”Hållbar natur- och kulturturism är under tillväxt och det finns ett stort behov av kompetens i näringen”

Pär Innala från Naturturismföretagen som höll seminariet under förmiddagen är glad över det visade intresset.
—Hållbar natur- och kulturturism är under tillväxt och det finns ett stort behov av kompetens i näringen. Akademi Båstads elever kommer att bli ett viktigt tillskott och vi är glada över att få bistå med vår kunskap.

 

Daniel Åberg, platschef på Kullaberg visar hur förvaltningen arbetar med att skapa hållbara leder på Kullaberg.


Daniel Åberg, platschef på Kullaberg berättade om samverkan med Nature’s Best märkta företaget
Kullabergsguiderna, en samverkan som belönades med mångfaldspriset till Staffan Svanbergs minne 2018. Efter medhavd lunch uppe vid Kullabergs fyr ledde Daniel en vandring i naturreservatet där deltagarna tittade på förvaltningens arbete med att bygga leder som minimerar markslitage och kräver mindre underhåll.

 

Är ni intresserade av föreläsningar, utbildningar eller workshops?
Kontakta Naturturismföretagens kansli på telefon: +46 70 384 71 52 eller mail: info@naturturism.kund.formsmedjan.se

 Fler nyheter

Prenumerera på vårt nyhetsbrev