Nationell naturturismträff i småländska Isaberg

2018-09-13

För tredje året i rad arrangeras Forum för naturturism som riktar sig till natur- och ekoturismföretagare. I år bjuder Smålands Turism tillsammans med Naturturismföretagen (tidigare Ekoturismföreningen) in till en nationell nätverksträff kring svensk natur- och ekoturism. Platsen blir Isaberg söder om Jönköping den 14 och 15 november.

Programmet bjuder på internationella naturturismexperter och svenska inspel om lönsam samverkan, nya säsonger, näringens samlade naturturismstrategi och dagsläget kring den sänkta momsen på naturguidningar.

– Vi vill att våra nationella nätverksträffar ska erbjuda färsk kunskap, ligga i framkant och skapa unika möjligheter till erfarenhetsutbyte för Sveriges främsta företag inom naturbaserad turism, säger
Johan Delfalk, styrelseledamot i Naturturismföretagen och ägare till upplevelseföretaget Adventura. Just nu arbetar Johan Delfalk även som projektledare på Smålands Turism kring hållbar produktutveckling av länets naturturism.

– I år bjuder vi in två av världens främsta naturturismexperter och kryddar träffen med svenska inspel om lönsam samverkan, skapandet av nya säsonger, dagsläget kring den sänkta momsen på naturguidningar och näringens gemensamma strategi för svensk naturturism.

Nätverksträffen i Västerås 2016 dominerades av Adventure Travel Trade Associations (ATTA) affärsutvecklingsprogram AdventureEDU, och blev även ett värdefullt avstamp för branschens arbete med den nationella naturturismstrategi som presenterades i somras. Förra årets nätverksträff samlade drygt 80 personer i Karlstad, som lyssnade på givande föreläsningar om upplevelsekvalitet och utbytte erfarenheter om digitala bokningslösningar.

Här hittar du mer information med preliminärt program, prislappar, information om logi med mera.

Anmälan direkt gör du till: naturturism@smalandsturism.seFler nyheter

Prenumerera på vårt nyhetsbrev