Ombonat naturnära boende lockar medvetna gäster till Östergötlands skogar

2018-09-18

Hos ekoturismföretaget Urnatur i Östergötland har aktiv naturvård lett till lägre kostnader, ökad omsättning och nöjdare gäster.

Som gäst hos Urnatur bor man i egensinniga, på plats egenhändigt timrade stugor och trädhus utan el. Här, hos Ulrika Krynitz och Håkan Strotz som driver Urnatur, finns plats för vila, eftertanke och visioner.
– Trädhusen är det som drar, berättar Håkan. När folk kommer hit så pratar de om våra egenodlade grönsaker och om hur fantastiskt det är att få laga mat över öppen eld. Det är hållbarhet i vid bemärkelse, kombinerat med fina naturupplevelser.

Gästerna lagar sin mat själva. Urnatur håller med alla råvaror. Hit hör lammkött från egen fåruppfödning och lokalt eller egenodlade grönsaker, vilda örter, bär och svamp som plockas runt husknuten.
Allt vi gör här utgår ifrån vad som är bäst för naturen och kulturen.

Vi producerar själva 80 procent av allt som vi serverar, vi har byggt husen själva, anläggningen drivs av solenergi och vi komposterar allt från toaletterna. Allt detta är synligt för våra gäster.

Håkan och Ulrika köper också lokala skogsområden för att förhindra att skogen där avverkas och ersätts av granplanteringar.
Vildmark och naturskog är Sveriges varumärke, säger Håkan. Det är ett starkt varumärke som vi inte har tagit hand om. Naturskogar har ett obetalbart värde både för den biologiska mångfalden, den kraftigt ökande naturturismen – och människans framtidstro.

Urnatur levererar hållbara upplevelser, kvalitetsmärkta Nature’s Best Sweden, se mer om det här >

Läs en mer utförlig artikel om Urnatur som inspiration på Nature’s Best Swedens webbplats > 

”Hemliga hotellets storsäljare: Tid att göra ingenting”, läs artikel om Urnatur i Dagens Industri här >

……….

FAKTA Urnatur HB, Ödeshög

Vision: Att skydda minst 20 procent av Sveriges skogsareal

Ägare: Håkan Strotz och Ulrika Krynitz

Startår: 2007

Antal anställda: 2-3

……….

För mer information kontakta Håkan Strotz, Urnatur
Tel: 0144 10234
E-post: hakan@urnatur.seFler nyheter

Prenumerera på vårt nyhetsbrev