Vi välkomnar dig som medlem. Tillsammans kan vi göra skillnad.

2019-02-20

Vi är en del av något nytt.
En rörelse som nyttjar naturen som resurs på ett modernare, mer varsamt och hållbart sätt.
Vi är exempel på att man kan äta kakan och ha den kvar.
Om man ser till att ha den kvar. Vi är viktiga.

Nu har vi lagt 2018 till handlingarna och är i början på ett nytt spännande år. Jag vet inte hur det är med er, men förutom privilegiet att få förmedla fantastiska upplevelser i en vacker natur till människor från stora delar av världen, är en del av belöningen med att vara natur- och ekoturismföretagare för mig känslan av att vara en del av något större. Något jag tror på. För mig har det varit anledningen till mitt engagemang i Svenska Ekoturismföreningen / Naturturismföretagen och i de frågor vi driver.

”Vi naturturism- och ekoturismföretagare, är en del av något nytt. En rörelse som nyttjar naturen som resurs på ett modernare, mer varsamt och hållbart sätt.”

Namnbyte och konkret nytta
Mycket har hänt i föreningen under 2018. Vi har bytt namn från Svenska Ekoturismföreningen till Naturturismföretagen. Vi har tagit på oss en roll som nationell företrädare för svensk natur- och ekoturism. En roll som är, och kommer att bli, väldigt viktig för utvecklingen av vår bransch.

Förutom namnbyte har det också hänt många konkreta och värdefulla saker under året som gått. Vi har lyckats informera och förklara branschens förutsättningar för våra politiker så att en skattejustering genomfördes, där momsen för naturguidningar sänktes från 25 till 6%. I skrivande stund verkar det som om vi också, med er hjälp, lyckats försvara den kloka branschförbättringen och kommer att få behålla den låga momsen, trots hot om en höjning. Det är riktigt bra jobbat, av oss alla.

I somras presenterade vi en nationell strategi för naturturism, framtagen tillsammans med Visita och Svensk Turism. Ett arbete som vi redan märker har stor betydelse för hur andra ser på oss, och vilka förutsättningar det ger för vår bransch.

Nu startar vi även upp arbetet med en efterlängtad handbok ”Turism på annans mark”, ett konkret stöd för turismföretag och markägare att skapa ömsesidig nytta och säkra långsiktiga förutsättningar för respektive parters verksamheter, Mer om det arbetet kommer vi lägga ut på hemsidan där vi även lägger ut artiklar med värdefull information och omvärldsbevakning för natur- och ekoturismföretagare.

”Ju fler vi är desto starkare blir vi. Tillsammans kan vi göra skillnad.”

Ny kostym och uppgraderat system
Vi har under 2018 också bytt till en ny digital kostym. Du hittar oss numera på vår nya hemsida www.naturturismforetagen.se, och på vår facebook-sida. Ett nytt, modernare nyhetsbrev landar också i din inbox med jämna mellanrum, för att vi ska kunna hålla dig uppdaterad om vad som händer i branschen.

Vårt märkningssytem Nature’s Best Sweden har också börjat resan mot en 2.0-version. Ny hemsida och det nya inspirerande nyhetsbrevet Your Eco Trave Guide. Hela systemet genomgår nu en översyn och kriterier uppdateras och internationaliseras. En efterlängtad förändring som vi ser fram emot att berätta mer om under året.

Fler är starkare
Vi vill verkligen tacka alla som varit medlemar i föreningen under 2018 och hoppas att ni vill fortsätta vara det under 2019. Och ni som inte varit medlemmar tidigare, hälsar vi självklart välkomna med på resan. Ju fler vi är desto starkare blir vi. Tillsammans kan vi göra skillnad.

—–

Bli medlem redan idag. Så här gör du:


>> För att bli medlem så är det enklast om du går in på webben och registrerar dig:

• Större företag & destinationsorganisationer (Över 5 anställda). Medlemsavgift 300 kr + serviceavgift på 1700 kr exkl. moms. Totalt: 2 425 kr ink moms. REGISTRERAR >

Småföretag (Upp till 5 anställda) Medlemsavgift 300 kr + serviceavgift på 550 kr exkl. moms.Totalt: 990 kr ink. moms. REGISTRERA HÄR >

• Lokala små föreningar Medlemsavgift 300 kr + serviceavgift på 200 kr inkl. moms. Totalt: 500 kr ink. moms. REGISTRERA HÄR > 


• Stödmedlem
(privatperson) Endast medlemsavgift Totalt 300 kr. REGISTRERA HÄR >

 

>> LÄS MER OM FÖRENINGEN OCH MEDLEMSSKAPET HÄR: https://naturturism.kund.formsmedjan.se/bli-medlem/

—–

Sen hoppas jag att du får ett riktigt bra 2019. Och att vi ses!

Joakim Hermanson

GeneralsekreterareFler nyheter

Prenumerera på vårt nyhetsbrev