Svemester – allt fler väljer upplevelser i Sverige i år

2019-07-10

Hemester eller svemester blir allt mer populärt i Sverige och många av medlemsföretagen i Naturturismföretagen rapporterar om att efterfrågan på upplevelser från svenska besökare stadigt växer.

 

Undersökning visar på ökat intresse

Svenska Turistföreningen har tillsammans med Novus gjort en undersökning som tydligt visar på det ökade intresset för svenska upplevelser – 3 av 4 svenskar väljer en svemester i sommar (läs mer om undersökningen här).STF rapporterar också om en kraftig ökning av sommarens bokningar i sommar.

#svemester – tagga dina upplevelser på sociala medier

Hashtaggen #svemester används allt flitigare på sociala medier – gör det du också. Det kan bidra till att ytterligare visa på alla fantastiska saker som finns att göra runt om i vårt avlånga och vackra land. Vi har alla lärt oss nya ord som klimatångest och flygskam – i skenet av den utvecklingen är det viktigt att visa på att det går att fortsätta resa och satsa på upplevelser men att även resor och upplevelser behöver ske på ett mer hållbart sätt. Svemester är ett sätt att aktivt välja ett mer hållbart alternativ till sommarens semester.

 

Fler besökare vill uppleva fjällen i sommar. Foto: Lennart Pittja
Landets besöksnäring går bra!

Som branschorganisation för natur- och ekoturism märker vi också tydligt av det ökade intresset för upplevelser i Sverige. Allt fler artiklar i media berättar om landets upplevelser som kanske tidigare stått i skuggan av utlandsresor. Runt om på landets turistbyråer, på våra medlemsföretags hemsidor och via sociala medier sprids tips på vad som finns att göra i Sverige. Det är en glädjande utveckling för landets besöksnäring. Och det i sin tur bidrar till att skapa ännu fler lokala jobb och skatteintäkter.

Nature’s Best Sweden – kvalitetssäkrade upplevelser

Nature’s Best Sweden inspirerar och visar en mängd kvalitetssäkrade upplevelser och försäljningen av presentkort hos de godkända företagen är fortsatt ett populärt sätt att ge bort upplevelser till nära och kära. Vill du köpa ett presentkort gör du det direkt på hemsidan – presentkortet gäller ett helt år!

Tipsa oss om nyheter, upplevelser och stories! Dela med dig av dina bästa tips på sommarens svemester genom att använda hashtagg #svemester på sociala medier.

 

 

 Fler nyheter

Prenumerera på vårt nyhetsbrev