Niklas Wede – ny medarbetare Nature’s Best

2022-01-14

Den 1 december tillträdde Niklas Wede som projektmedarbetare i projektet ”Hållbarhet och ekoturism i praktiken”. Projektet har som mål att fler natur- och kulturturismföretag stärker sina verksamheter med hjälp av en hållbar affärsutvecklingsprocess.
I projektet Hållbarhet och ekoturism i praktiken kommer Niklas arbeta med rådgivning till företag som genomgår kvalitetssäkringsprocessen, organisera och genomföra företagsträffar, utbildningar med mera. – Det känns jättekul att få träffa och hjälpa företag som vill arbeta mer hållbart, särskilt nu under pandemi-tider är det oerhört starkt av så många att driva dessa frågor då hela branschen varit i gungning. Jag har en stark egen koppling till besöksnäringen då jag startat och drivit boendeanläggningen Arctic Retreat tills för cirka 1 år sedan. Den resan har fått mig att inse vikten av att organisera och strukturera företagen för att tillsammans kunna påverka hur våra naturresurser används i Sverige. säger Niklas.

Pär Innala, märkningsansvarig på Naturturismföretagen och projektledare tillägger – Vi är glada över att få välkomna Niklas till Naturturismföretagens team. Med gedigna erfarenheter av branschen, framför allt från att starta och driva en naturnära boendeanläggning har Niklas stor förståelse för de utmaningar en naturturismföretagare står inför.  

Tre snabba frågor till Niklas

 1. Vad brinner du lite extra för?
  Utveckling och nya upplevelser. Jag tycker om processen att utveckla nya idéer till något verkligt, både mina egna och andras. Har nästan alltid ett eller ett par projekt på sidan om där det finns potential att skapa något som jag tycker är intressant.
  Jag älskar verkligen Norrbotten och vår natur, årstiderna och tystheten. Behöver inte vara spektakulära äventyr utan korta dagsturer på vatten eller i skog och mark. Har två barn som gärna utforskar både smått och stort, att få se världen ur deras ögon är fantastiskt. Har även ett stort träningsintresse som ger mig mycket energi…förutsatt att jag tar mig tid för det.
 1. Vad gör du helst på fritiden?
  Pysslar på hemma. Arbetar med något av mina projekt. Ingenting. Umgås med min sambo Ida och barnen. Tränar. 
 2. Det här visste du inte om Niklas
  Jag har ätit pizza med saudiska kungens brorson på en pizzeria i Boden. Han tyckte det var så fantastiskt att han slapp livvakter och fick vara anonym.

Niklas når du på niklas.wede@naturturism.kund.formsmedjan.se

 

Läs mer om projektet Hållbarhet och ekoturism i praktiken >>HÄR
Läs mer om Nature´s Best >> HÄRFler nyheter

Prenumerera på vårt nyhetsbrev