Naturturism i praktiken: Outdoor support och Camp one

2021-11-23

Här fortsätter vår intervjurunda från Forum för Naturturism, där vi passade på att intervjua våra medlemmar och entreprenörer inom Naturturism. Vi ställer några frågor till Lena Molander som bedriver ”Outdoor support” och Ulf Andrén på det helt nystartade företaget ”Camp one”. De planerar att hjälpa varandra i sitt företagande framöver.

Med Outdoor support jobbar Lena med att sätta ihop och sälja cykel- och vandringspaket, ofta tillsammans med andra aktörer. Hennes verksamhetsområde är Sjuhäradsområdet, runt Borås och Ulricehamn med omnejd.

Ulf har precis startat upp sitt företag Camp one och planerar att drar igång vid årsskiftet. Han planerar att jobba med naturturism och få ut familjer och gäster i naturen. Under turerna vill han gärna lära dem baskunskaper i friluftsliv, som att laga mat över öppen eld eller på stormkök, att slå upp tält etc. Han vill få med dem ut och vandra och ha det trevligt i naturen.

Vilka är de största utmaningarna i ert företagande?
Lena: Den största utmaningen för mig, är att få i gång lönsamheten i företaget.

Vad kan hjälpa dig med det?
Lena: Jag driver företaget ensam, men har några samarbetspartners, bla Ulf och några till. Det känns bra för då kan man få upp lite mer volym i företagandet. Det kan man inte göra om man är ensam. Steget från att vara ensam till att anställa någon är ganska stort. Och då ska vi se vad vi kan göra av samverkan istället.

Ulf: Jag är ju precis i början och för mig handlar det om att hitta en balans i sitt företagande så att man inte gräver ner sig helt. Lena har jobbat sju dagar i veckan hela sommaren och det orkar man inte hur länge som helst. Så man behöver hitta en samarbetspartner, så att man kan hjälpa och avlasta varandra. Det är viktigt att få de här pauserna, så att man inte tar bort guldkanten på sin tillvaro. Jag älskar ju också att vara ute i naturen och det är därför som jag vill ha med mig andra ut. Det får inte blir en belastning och ett för stort jobb runt det, utan att man har roligt också. Det är min stora utmaning för tillfället.

Vilka möjligheter ser ni framöver?
Lena:
Ja, nu efter pandemin som förhoppningsvis försvinner från oss, kan vi starta upp på nytt. Då känns det som att vi har alla möjligheter.

Ulf: Det är ett stort tryck nu och det är ett stort intresse just nu i media och överallt. Det känns jättehärligt.

Läs mer om: Outdoor support
Läs mer om: Camp One

 Fler nyheter

Prenumerera på vårt nyhetsbrev