Eftertraktad björnskådning, vargspaning, bäver- och älgsafari i Bergslagens naturliga skogar

2018-09-29

Inspirerad av naturguider och vilda orangutanger på Sumatra grundade Marcus Eldh företaget Wild Sweden – med fokus på älgar, bävrar, björnar, vargar och svensk natur. Nu lockar han människor från hela världen till Bergslagens skogar.

Marcus Eldh är mannen bakom ekoturismföretaget Wild Sweden vars affärsidé bygger på små grupper och stora naturupplevelser. Förutom älgsafari i Bergslagens djupa skogar erbjuds även bäversafaris, björnskådning och vargspaning med övernattning i vargrevir. Fältpersonal från Grimsö vargforskningsstation hyrs in för att dela med sig av kunskaper om varg.

– Vi är uppbackade av folk från Grimsö och Länsstyrelserna och det ger oss tyngd, säger Marcus. Därmed har vi också fått tänka till mer så att vi helhjärtat kan stå för det vi gör. Vi rapporterar till Länsstyrelsens fältpersonal när vi hittar spillning och när vi ser och hör vargar. På så vis bidrar vi till inventeringen.

”Tillgång till vild och vacker natur är en grundförutsättning för oss, men med dagens intensiva skogsbruk så drabbas turismen ofta negativt. Vi efterfrågar att skogsbruket tar större hänsyn till både naturvärden och sociala värden.”

Svenskar ställer frågor om vargen medan gäster från länder som Brasilien är nöjda med att njuta av att vara i skogen.

– Vild och vacker natur sätter Sverige på kartan. Jag har haft gäster från 72 länder. För inte så länge sedan hänvisades fortfarande besökare som ville se älg i trakterna kring Skinnskatteberg till Skansen i Stockholm.

Varje år delar företaget ut Wild Sweden Award, ett stipendium på 10 000 kronor till personer som kämpar ideellt för att bevara den biologiska mångfalden.

– Tillgång till vild och vacker natur är en grundförutsättning för oss, men med dagens intensiva skogsbruk så drabbas turismen ofta negativt. Vi efterfrågar att skogsbruket tar större hänsyn till både naturvärden och sociala värden. Det är en fråga som vi vill belysa. Vi förmedlar det till våra gäster, men också till lokalbefolkningen och politiker.

Wild Sweden har även börjat paketera resor i samverkan med aktivitetsföretag och boendeanläggningar i och kring Jokkmokk, i den arktiska delen av Sverige – Swedish Lapland.

………..

WildSweden levererar hållbara upplevelser, kvalitetsmärkta Nature’s Best Sweden, se mer om det här > 

……….

FAKTA WildSweden (Skogens Konung AB), Sundborn

Vision: Vår vision är att skapa upplevelser i världsklass. Och att vara en förebild i utvecklingen av mer naturturism i världen.

Ägare: Marcus Eldh

Verksamhetsinriktning: Naturturism, viltskådning

Startår: 2003

Omsättning 2017: 4 miljoner kr

Resultat 2017: 400 000kr

Antal anställda: 3 (svårt att säga eftersom det är timanställda)

Antal gäster per år: Cirka 1 000 

……….

För mer information kontakta Marcus Eldh, Wild Sweden
Mobil: 0706 106150
E-post: marcus@wildsweden.com

………..

 Fler nyheter

Prenumerera på vårt nyhetsbrev