Dags att nominera till Mångfaldspriset 2023

2022-12-13

Nu är det dags att nominera till Mångfaldspriset till Staffan Svanbergs minne 2023. Priset delas ut för att lyfta goda exempel på samspel mellan naturvård och ansvarsfull naturturism.

Artikel uppdaterad 29 februari: Tack alla ni som nominerat, nu är det inte längre möjligt att skicka in fler nomineringar!

Staffan Svanberg var turismföretagare och tillsynsman i nationalparken Haparanda skärgård i över 20 år. Mångfalds- och samverkanspriset instiftades 2017 till hans minne med anledning av FN:s internationella arbete med utveckling av hållbar turism.

– I en tid präglad av hot om massutrotning av jordens arter är biologisk mångfald mer aktuellt och angeläget än någonsin. Mångfaldspriset lyfter frågan och visar genom varje pristagare att varsam, hållbar naturturism och bevarande är en stark och fungerande kombination, säger Joakim Hermanson, generalsekreterare Naturturismföretagen.

Vem eller vilket företag tycker du ska få priset 2023? Välkommen att nominera till mångfaldspriset, senast den 28 februari vill ha din nominering >>

Pristagaren utses av en jury bestående av företrädare för Naturturismföretagen, Naturvårdsverket och familjen Svanberg. Pristagaren uppmärksammas i anslutning till Biologiska mångfaldens dag den 22 maj.

Läs mer:
2022 gick priset till Janne Bark, Musselbaren.Fler nyheter

Prenumerera på vårt nyhetsbrev