Stora investeringar i infrastruktur på Skuleberget

2019-12-07

Satsningen på ny liftanläggning, downhill-bana och ställplatser ska starta inom kort och förväntas ge spin off-effekter för naturturismen i hela regionen. En väl fungerande infrastruktur vid Skuleberget ökar besöksnäringens chanser att växa med fler entreprenörer som erbjuder olika aktiviteter och paketupplevelser. Näringslivet i närområdet och övriga Höga Kusten bedöms kunna öka den gemensamma omsättningen med cirka 20 miljoner kronor per år, vilket kan bidra till ungefär 20 direkta och indirekta arbetstillfällen.

– Vi är idag en av Sveriges snabbast växande destinationer och den här typen av satsningar är avgörande för att vi ska kunna attrahera ännu fler besökare till hela Höga Kusten, säger Mia Karlsson, VD på Höga Kusten Destinationsutveckling.

– Vi är många som har varit delaktiga i denna process. Kramfors kommun, Regionen, Länsstyrelsen Västernorrland, Docksta BTK samt entreprenörer i Höga Kusten Turism – samverkan är ledordet till vi ska lyckas med ett projekt i det här slaget.

Hela projektet omfattar 38,5 miljoner kronor och ägs av Kramfors kommun, som går in med tio miljoner kronor. EU:s Strukturfondspartnerskap i Mellersta Norrland medfinansierar med 19 miljoner kronor, Region Västernorrland med närmare sju miljoner kronor och Docksta bordtennisklubb, DBTK, går in med två miljoner kronor.

Sara Nylund, ordförande i regionala utvecklingsskottet och ledamot i Strukturfondspartnerskapet menar att det här är ett stort kliv i rätt riktning mot ökad tillväxt i området.

– Skulebergets utveckling är inte bara viktig för Höga Kusten utan för besöksnäringen i hela regionen och den här typen av satsningar ger ringar på vattnet och kommer att gynna många aktörer i regionen. 

Läs mer här: Skulebergets utveckling säkrad!
Mer om Höga kusten Destinationsutveckling här >

Kontakt: Mia Karlsson, VD Höga Kusten Destinationsutveckling, 070-360 24 05Fler nyheter

Prenumerera på vårt nyhetsbrev