Alla STFs boenden har avlagt ”Hållbarhetslöftet”

2020-01-03

”I en tid när många vill turista klimatsmart vill vi göra det enkelt att resa och övernatta hållbart runtom i Sverige. Med STFs Hållbarhetslöfte lovar vi våra gäster att hållbarhet ska genomsyra allt vi gör. Vi har nu nått vårt mål att alla STFs boenden har avgett löftet”, säger Maria Lidberg hållbarhetsansvarig för Svenska Turistföreningen som även är styrelseledamot i Naturturismföretagen.

Hållbarhetslöftet, som nu avlagts av STFs cirka 250 boenden, visar för gästerna att verksamheten arbetar med hållbarhet ur alla perspektiv. Det kan bland annat vara att boendet hushåller med vatten och energi, bidrar i sitt lokalsamhälle och ger bra arbetsvillkor till sina anställda.

– Jag är så imponerad av alla fantastiska exempel på vad STF-boenden över hela landet har gjort för att uppfylla Hållbarhetslöftet. Allt från en kretsloppsbaserad tomat och fiskodling på STF Falun Vassbo till naturnära upplevelser på STF Söderåsen pensionat och egentillverkade charkprodukter av gårdens egna Linderödssvin på STF Kolåsen, säger Maria Lidberg.

Löftet ersätter dock inte en miljömärkning vilket många boenden också har. Nya boenden ansluter sig hela tiden till Svenska Turistföreningen och får då avge Hållbarhetslöftet löpande.

Här kan du läsa mer om STFs Hållbarhetslöfte >

Läs hela pressmeddelandet från STF här >

För mer information kontakta: Mara Lidberg, maria.lidberg@stfturist.se, 070-765 51 99, hållbarhetsansvarig Svenska TuristföreningenKategorierNäringen
FacebookTwitterEmailLinkedIn

Fler nyheter

Prenumerera på vårt nyhetsbrev