Nature’s Best baskurs är inte obligatorisk, men vi rekommenderar att företag som vill ansöka att bli kvalitetsmärkta ekoturismföretag genomgår denna kurs tidigt i ansökningsprocessen. Under kursen så går vi igenom märkningssystemets olika delar och det finns tid för företagaren att jobba i sin ansökan i den digitala portalen.

Erfarenhet visar att företagare som genomgått baskursen tar sig igenom ansökningsprocessen smidigare och på kortare tid.

Destinationer som vill bidra till bygdens hållbara utveckling genom att fler natur- och kulturturismföretagare får konkreta verktyg för en hållbar affärsutveckling kan arrangera en Nature’s Best baskurs eller inspirationsföreläsning om hållbar turism, ekoturism och hållbarhetsmärkningen Nature’s Best i destinationen. Kontakta Naturturismföretagens kansli (info@naturturism.kund.formsmedjan.se) för offert och förslag till samverkan.

Nature’s Best baskurs, Brändön, Swedish Lapland.


Olika sätt att delta på en baskurs

Företaget kan antingen ta del av en baskurs som lokala eller regionala destinationsorganisationen arrangerar i samarbete* med Naturturismföretagen eller så anmäler sig företaget direkt till Naturturismföretagen (info@naturturism.kund.formsmedjan.se) och bjuds in att delta när man samlat ihop ett antal anmälda företag.

Kursen kan genomföras på plats eller digitalt.

NATURE’S BEST BASKURS I SAMMANFATTNING:
Syfte:
 Med kursens innehåll startar vi upp processen och ger förutsättningar för implementering av en hållbar affärsutveckling.
För vem: En aktivitet som passar för högmotiverade natur- och kulturturismföretagare som vill få konkreta verktyg för att arbeta med hållbarhet i praktiken i sitt företagande eller har bestämt sig för att ansöka om att bli ett kvalitetsmärkt ekoturismföretag genom Nature’s Best.
Innehåll:
• Introduktion ekoturism, hållbar turism
• Märkningsprocessen
• Resmålsanalys
• Ekoturismpolicy
• Miljöplan
• Ansökningskriterier – Grund och tematiska
• Inspiration – goda exempel
Hur: Kan genomföras på plats (max 10 pers) eller via webinar.
Format: Lunch till lunch.

* Destinationsorganisationer som vill arrangera lokal eller regional Nature’s Best baskurs maila info@naturturism.kund.formsmedjan.se eller ring 0920-66060 för offert och frågor!

 

Öppen baskurs
För dig som vill komma igång med märkningsprocessen kan vi nu erbjuda några datum då vi håller öppna baskurser.
Kursen genomförs digitalt och omfattar 2 halvdagar. Programinnehåll ser du ovan.
Pris 5 000 kr + moms

Datum:
22 05 30-31

Anmäl dig till info@naturturism.kund.formsmedjan.se

Till er som redan är kvalitetsmärkta enligt Nature´s Best erbjuder vi nu möjligheten att uppdatera ert hållbarhetsarbete på Nature´s Best portalen.
Kursen genomförs digitalt och omfattar 2 halvdagar. Programinnehåll ser du ovan.
Kursen är kostnadsfri för er som redan är kvalitetsmärkta.

Datum:

Anmäl dig till info@naturturism.kund.formsmedjan.se

 

Vill du som natur- och kulturturismföretagare veta mer om hållbar turism, ekoturism och hållbarhetsmärkningen Nature’s Best?
Anmäl dig till Naturturismföretagens INSPIRATIONSFÖRELÄSNING om hållbar natur- och kulturturism samt Nature’s Best. Maila din ansökan till info@naturturism.kund.formsmedjan.se

Syfte: Inspirera och motivera natur- och kulturturismföretagare att påbörja eller ta nästa steg på företagets hållbarhetsresa.
För vem: En aktivitet som passar för natur- och kulturturismföretagare, affärutvecklare, hållbarhetskonsulter eller andra intressenter som vill veta mer och är nyfiken på hållbar turism, ekoturism och hållbarhetsmärkningen Nature’s Best.
Innehåll:
• Introduktion ekoturism, hållbar turism
• Nature’s Best
• Inspiration – goda exempel
Hur: Kan genomföras på plats (max 20 pers) eller via webinar.
Format: 30 minuter till 2 tim.

Arbetar du med hållbarhet, natur- och kulturturismföretagares affärsutveckling eller destinationsutveckling på ett destinationsbolag, kommun. länsstyrelse eller annan organisation? Vill du Inspirera och motivera natur- och kulturturismföretagare att påbörja eller ta nästa steg på företagets hållbarhetsresa?
Arrangera INSPIRATIONSFÖRELÄSNING om hållbar natur- och kulturturism samt Nature’s Best tillsammans med Naturturismföretagen. Maila info@naturturism.kund.formsmedjan.se eller ring kansliet 0920-600 06.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev