I Åsnen är nu de första naturguiderna certifierade

2020-05-13

Certifierad naturguide är ett nationellt kvalitetssystem för naturguider. En kvalitetssäkring för gästens upplevelse och ett bevis för att guiden kan sitt hantverk.

Certifieringen, som genomfördes i samarbete med Destination Åsnen, har kommit ur ett konkret behov där marknaden vill ha en garanti för att guiden är kunnig inom sitt yrkesområde. Certifieringen ger duktiga naturguider en möjlighet att formellt visa på kompetens.

”Det här är en viktig pusselbit i professionaliseringen av vår bransch, och det är väldigt positivt att de första guiderna nu är certifierade,” säger Joakim Hermanson, generalsekreterare hos Naturturismföretagen.

Syfte med certifieringen är att höja kompetensnivån i branschen och att skapa ett grundläggande nationellt perspektiv på yrkesrollen naturguide. Den nya certifieringen förvaltas av Naturturismföretagen och sker i samarbete med FUN – Föreningen för nationell Utbildningsnorm för Naturguider. Med certifieringen skapas en norm för utbildningar inom naturturism ur ett brett perspektiv och möter på så sätt även det ökande kravet på kvalité och säkerhet från den internationella marknaden.

Läs mer i pressmeddelandet från Destination Småland >>

Certifierad Naturguide >>
Föreningen för nationell utbildningsnorm för naturguider >>
Examinatorer redo att certifiera Naturguider >> 



Fler nyheter

Prenumerera på vårt nyhetsbrev