Certifieringen av Naturguider går in i skarpt läge

2020-03-12

Arbetet med den nationella certifieringen av Naturguider går nu in i nästa fas och våra examinatorer är redo att certifiera de första Naturguiderna.
Examinatorerna har alla en lång och bred erfarenhet av guideyrket. Några som utbildare, några som företagare men framför allt som guider. Nu är det dags att bedöma andras hantverksskicklighet som Naturguide.

Certifieringen har tagits fram i ett samarbete mellan, Lärande – Sveriges största utbildare av naturguider på gymnasienivå och FUN – Föreningen för nationell Utbildningsform för Naturguider där Naturturismföretagen blir den organisation som i praktiken jobbar med certifieringen. Syfte med samarbetet är att höja kompetensnivån i branschen och att skapa ett grundläggande nationellt perspektiv på yrkesrollen naturguide.

 – Det är både spännande och utmanade att gå från att vara guide och leverantör till att bedöma andras hantverksskicklighet, säger Johan Delfalk, en av examinatorerna och styrelseledamot i Naturturismföretagen

Certifierad naturguide är en nationell standard för guider. Den ska vara ett stöd för den som rekryterar, en garanti för gästens upplevelse och ett bevis för att vara en kvalificerad guide. Certifierad Naturguide erbjuds till alla som vill skaffa sig en kvalitetsmärkning av sin grundläggande guidekompetens.

Läs mer om certifiering naturguide https://naturturism.kund.formsmedjan.se/certifierad-naturguide/

Lärande – utbildare av naturguider på gymnasienivå https://www.larande.se/

FUN – föreningen för nationell utbildningsform för Naturguider https://www.utbildningsnorm-naturguider.se/

 

 Fler nyheter

Prenumerera på vårt nyhetsbrev