Visit Halland sätter fokus på skogsfrågan

2020-12-22

Visit Halland satsar på hållbar utveckling inom naturturism och bjuder in naturturismföretagare och markägare i regionen till ett webbseminarium i januari 2021.

Många naturturismföretag äger inte den mark de bedriver sin verksamheten på och markägare är också företagare med ett syfte att förverkliga idén med sin mark. För att naturturismföretagare ska kunna utveckla sin verksamhet på ett hållbart sätt måste överenskommelser med berörda markägare komma på plats. Nyckeln till hållbarhet och framgång ligger i ett gott samarbetsklimat, ömsesidigt förtroende och överenskommelser. Turism på annans mark är ett verktyg och vägledning för parterna att enas kring.

Seminarieserien som Visit Halland bjuder in till vänder sig till till till naturturismföretagare och/eller markägare som önskar förstå och inleda ett samarbete med den andra parten. Seminarierna genomförs i tre delar där de olika passen bidrar till den viktiga helheten!

INBJUDAN Turism på annans mark_Jan 2021_Halland

”Vi är glada över att få bidra med våran erfarenhet kring frågan och hoppas på att fler regioner runtom i Sverige ser det här som ett bra initiativ att ta efter” – säger Joakim Hermason Generalsekreterare på Naturturismföretagen.

Läs mer om Visit Hallands projekt ”Hållbar utveckling inom naturturism”.

Kontakta gärna oss på Naturturismföretagen så berättar vi mer om hur vi kan hjälpa er region/destination i hållbarhetsarbetet för att stötta och utveckla natur- och kulturturismföretag.Fler nyheter

Prenumerera på vårt nyhetsbrev