Så här tycker riksdagspartierna i frågor som berör natur- och ekoturism

2022-08-30

11 september är det val och Naturturismföretagen har inför det tagit tempen på riksdagspartierna. Vi har ställt frågor som är viktiga för verksamma inom natur- och ekoturism.  Jämför partiernas svar, snart är det dags att gå till valurnan och lägga din röst för framtiden.

Strandskydd, viltförvaltning, skogsbruk och klimatförändringar som påverkar natur- och ekoturismföretagens tillgång till naturresurser är några exempel på frågor som är viktiga för utvecklingen av natur- och ekoturismföretag i Sverige. Vi har frågat samtliga riksdagspartier om detta och annat som rör framtiden för naturturism och hållbart företagande på landsbygden.

Läs också Val 2022 – Camilla reflekterar och analyserar

Om enkäten
Naturturismföretagen har ställt frågorna skriftligt till samtliga riksdagspartier. I de flesta av frågorna har partierna getts möjlighet att lista sina tre främsta ståndpunkter eller åtgärder, alla har inte valt att ta hela det utrymmet i anspråk alternativt inte svarat i punktform. I några frågor var det fritt för dem att välja form på svaret. Naturturismföretagen har återgivit svaren så som respektive parti svarat.

Partiernas svar listas i bokstavsordning under respektive fråga.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Det här arbetet är möjligt tack vare stöd och finansiering från:

Europeiska jordbruksfonden Jordbruksverket logoFler nyheter

Prenumerera på vårt nyhetsbrev