Pepp och prepp – tre kostnadsfria kortseminarier

2022-09-06

Välkommen till tre digitala kortseminarier 13 och 30 september samt 26 oktober. Då blir det pepp och prepp inför årets branschträff Forum för naturturism.

De tre kortseminarierna är digitala och kostnadsfria. De är fristående men förberedande för Forum för naturturism, som är i mitten av november. Årets tema för Forum och för kortseminarierna är Social hållbarhet på landsbygden.

13 september, 8:30-9:30 – Mikrokluster för hållbar växtkraft

Det finns många exempel på hur samverkan i kluster, till exempel mikrodestinationer, kan bli en bra grogrund för hållbar naturturism. I seminariet träffar ni Jessica Sannö från Ösjönäs i Tiveden, Anna-Lena Wallin från Destination Järvsö och Niklas Wede från Natures Best. De kommer att diskutera både utmaningar och möjligheter med samverkan i de destinationer som de själva är en del av.

30 september, 8:30-9:30 – Tillgänglig naturturism, för vem och varför?

Berikande naturupplevelser har många fördelar, till exempel positiva hälsoeffekter och engagemang för våra känsliga ekosystem. Därför är det viktigt att tillgängliggöra naturupplevelser för fler, oavsett vem det är och vilka behov besökaren har. Professionell natur- och kulturturism kan bli en viktig drivkraft i den utvecklingen och samtidigt bidra till social hållbarhet på landsbygden. Hur kan du som naturturismföretagare agera för att bli en del av den utvecklingen, skapa nya affärer och samtidigt bidra till ett mer uthålligt samhälle där du är verksam? På seminariet träffar du Kristin Godtman Kling, Postdoktor vid turismforskningsinstitut Etour i Östersund, och Johan Berglund som tillgänglighetsanpassat sina Vätternkryssningar med M/S Wettervik.

26 oktober, 8:30-9:30 – Naturturismens ekonomi – en bransch som andra? 

Naturturismföretagaren behöver en sund ekonomi i sin verksamhet. En hållbar lönsamhet innebär att företaget kan överleva på sikt, utvecklas och skapa positiva effekter även för andra – både företagare och privatpersoner. Samarbete kan förstärka en affärsidé, göra företaget mer resilient och framför allt mer lönsamt. Hur kan andra aktörer göra ditt erbjudande ännu mer attraktivt, och vice versa? I seminariet träffar ni bland andra Torbjörn Backlund från Ramsviks stugby & camping som hittat samarbeten för att öka lönsamheten för alla inblandade.

Anmälan
Vill du delta endast vid de tre de kostnadsfria seminarierna så är du välkommen att registrera dig här.

Har du anmält dig till Forum för naturturism så får du automatiskt tillgång till seminarierna utan att anmäla dig till dem. 

Är du också nyfiken på Forum för naturturism?
Forum är en årlig träff för natur- och ekoturismföretagare i hela Sverige, med fokus på kunskapsutveckling, information och erfarenhetsutbyte. Det är möjligt att delta på plats 15-16 november på Hotell Lappland i Lycksele, eller digitalt. Mer information om programmet, förläsarna och anmälan hittar du här, välkommen!

Forum för naturturism och kortseminarierna arrangeras i nära samarbete med Region Västerbotten, Västerbotten Experience och Hotell Lappland i Lycksele med finansiering från Tillväxtverket.Fler nyheter

Prenumerera på vårt nyhetsbrev