Kim Ross, stärker upp i projektet – Hållbarhet och ekoturism i praktiken

2020-10-29

Vi är glada att presentera en ny medarbetare hos oss – Kim Ross

Naturturismföretagen fortsätter att stärka organisationen. Den 1 december tillträder Kim Ross som projektmedarbetare i projektet ”Hållbarhet och ekoturism i praktiken”. Målet med projektet är att fler natur- och kulturturismföretag stärker sina verksamheter med hjälp av en hållbar affärsutvecklingsprocess.

I projektet Hållbarhet och ekoturism i praktiken kommer Kim arbeta med nya tematiska kriterier för Nature´s Best, organisera och genomföra företagsträffar, utbildningar och verka som rådgivare till företag som genomgår kvalitetssäkringsprocessen.

”Jag är glad att få kliva in i teamet hos Naturturismföretagen. Med ett strategiskt fokus på hållbar utveckling av naturturism över hela Sverige känns det som rätt tid. När världen tänker om kring resande, är Sveriges naturbaserade företag väl lämpade att leverera meningsfulla och unika upplevelser. Jag ser fram emot att vara del i förändringsarbetet som genomförs genom projektet Hållbarhet och ekoturism i praktiken. Det kommer bli roligt att arbeta med strävan att ge våra resenärer så hållbara minnen som möjligt!” –säger Kim Ross

Pär Innala, märkningsansvarig på Naturturismföretagen och projektledare tillägger ”Vi är glada över att få välkomna vår nya kollega till teamet. Kim har över 20 års erfarenhet av hållbar affärsutveckling av branschen och har arbetat med att utveckla kvalitetsmärkningssystem både i Sverige och Skottland”

Tre snabba frågor till Kim Ross

1. Vad brinner du lite extra för?
Sedan husvagnssemestrar som barn har jag alltid haft en nyfikenheten på att upptäcka nya ställen. I 20 årsåldern reste jag runt i världen för att arbeta och bo och därefter tillbringade jag 15 år som resande rådgivare med turistutveckling för VisitScotland. Jag har en passion för utveckling av turistupplevelser, destinationer som överträffar besökarnas förväntningar ur ett hållbarhetsperspektiv.

En annan passion i mitt arbetsliv är whisky! Med över 60 destillerier i Skottland och Norge under mitt bälte ser jag fram emot att prova mitt eget fat som mognar tyst vid High Coast Distillery här i Sverige. Jag hoppas att det blir en intressant sammansmältning av svensk anda i ett skotskt Islay-fat.

2. Vad gör du helst på fritiden?
Min ”happy place” är att campa på en avlägsen skärgårdsö dit man kommer med kajak.
Nu är jag nyfiken på att lära mig mer om vad den frusna skärgården i Norrbotten kan erbjuda, så jag kommer att ge mig själv utmaningen att lära mig åka långfärdskridskor. Jag har redan kollat ​​på nybörjarkurser med Friluftsfrämjandet.

3. Vad tänker du kring en flytt till Norrbotten?
Efter att ha bott i Aberdeen, Skottland, är jag definitivt inte rädd för långa vintrar eller mörka dagar och ser fram emot att få uppleva ett annan halvklot, latitud och väderzon. Ser fram emot livet med snö, is som smälter, snabba breda floder och den mäktiga naturen i norr.

Från den 1 december kan du nå Kim på kim.ross@naturturism.kund.formsmedjan.se

Läs mer om projektet Hållbarhet och ekoturism i praktiken >>HÄR
Läs mer om Nature´s Best >> HÄRFler nyheter

Prenumerera på vårt nyhetsbrev