Coronaläget ställer stora krav på förebyggande säkerhetsarbete

2021-01-15

Som naturturismföretagare och leverantör av upplevelser i svensk natur är det alltid viktigt att leverera säkra produkter.  Under den period vi nu lever i med en pandemi att förhålla oss till, ställs ytterligare krav på dig som företagare att leverera säkra upplevelser. 

Vår bransch verkar inom en stor bredd och det finns många föreskrifter som du som företagare förväntas förhålla dig till.  Det är därför viktigt att kontinuerligt se över sina produkter och arbeta för ett säkert värdskap.

Det är många aspekter att ta hänsyn till i säkerhetsarbetet och specifikt under pågående pandemi. Vi har därför sammanställt en lista med länkar till myndigheter och organisationer, med information och checklistor som vi hoppas ska vara till hjälp för dig som bedriver naturturism.

Myndigheten för samhällsskydd och beredskap – MSB har sammanställt checklistor och exempel för dig som ansvarar för olika typer av verksamheter. HÄR >>

Hos Konsumentverket finns bra information om förebyggande säkerhetsarbete för dig som säljer tjänster HÄR >>  
Konsumentverkets vägledning för säkrare tjänster hittar du HÄR>>

Naturvårdsverket – Ta hand om varandra i naturen hittar du HÄR >> och Organiserat friluftsliv och organiserad naturturism i skyddad natur hittar du HÄR >>

Fler tips och corona-information har vi sammanställt  HÄR >>Fler nyheter

Prenumerera på vårt nyhetsbrev