WildSweden (Skogens Konung) får Grand Travel Awards Ekoturismpris 2009

2009-02-12

WildSweden (tidigare Skogens Konung) i Västmanland får Grand Travel Awards Ekoturismpris 2009. Det är Svenska Ekoturismföreningen som för tolfte året tillsammans med branschtidningen Travel News delar ut det prestigefyllda priset till den arrangör som bäst levandegör svensk ekoturism. Årets pristagare premieras dessutom med ett bidrag på 10 000 kronor från Sveaskog.

– Av det senaste halvårets olika utmärkelser är ekoturismpriset det som smäller högst. Det var ekoturismens idéer som inspirerade mig att starta WildSweden (tidigare Skogens Konung) och börja driva Sveriges mest primitiva vandrarhem Kolarbyn. Under åren har kvalitetsmärkningen Naturens Bästa stimulerat oss till ständiga förbättringar och nu går vi vidare bland annat genom att inspirera fler att börja arbeta professionellt med ekoturism, summerar årets pristagare Marcus Eldh som driver WildSweden (tidigare Skogens Konung) tillsammans med sambon Jenny och brodern David Eldh.

Det är fem år sedan Marcus startade upplevelseföretaget WildSweden (tidigare Skogens Konung) och drog i gång vandrarhemmet Kolarbyn. Älgsafaris är tillsammans med vargvandringar ryggraden i företaget, som har vuxit år från år utan vare sig riskkapital eller lånade pengar. Istället består verksamheten av enkla byggstenar som; skogens djur, traktens traditioner av milor och kolare, externa resurser som forskarna på Grimsö och sist, men inte minst, mängder av egen skaparkraft och hårt arbete. Resultatet; allt fler gäster, uppmärksamhet i både svensk som internationell massmedia, flera fina utmärkelser och priser, och framför allt ett kvalitetssäkrat och förfinat utbud av olika upplevelsearrangemang med skogens vilda väsen i huvudrollen.

Pristagaren belönas också med ett bidrag till verksamhetens utveckling på 10 000 kronor från Sveaskog. Prissumman är en del i samarbetet mellan Svenska Ekoturismföreningen och Sveaskog med ambitionen att bidra till fler framgångsrika turistföretagare, som skapar ekonomisk tillväxt och arbetstillfällen i svensk glesbygd.

Liksom tidigare år hämtades de nominerade kandidaterna från kvalitetsmärkningen Naturens Bästa, ett urval av de bästa naturresorna i Sverige.

MOTIVERING: WildSweden (tidigare Skogens Konung) har tillsammans med Skinnskattebergs älgar och Bergslagens vargar satt Västmanland på kartan för en bred publik. Med naturen som bas, en rejäl portion kreativitet, en vilja att ständigt förbättra och massor av entusiasm har Marcus Eldh utvecklat en bukett attraktiva upplevelsearrangemang – helt enkelt svensk ekoturism när den är som bäst!

Grattis Marcus och alla älgarna!

Länkar:

WildSweden

Tidigare vinnare:
2008 – Jokkmokkguiderna
2007 – Fredros Gård
2006 – Upplevelsebolaget
2005 – The Silent WayFler nyheter

Prenumerera på vårt nyhetsbrev