Två nya stjärnskott till Naturturismföretagens styrelse

2021-04-23

Den 14 april hölls Naturturismföretagen årsmöte, och för andra året i rad genomfördes stämman digitalt via Zoom. 

Inför verksamhetsåret 2021 har styrelsens sammansättning förändrats något. Lennart Pittja – Sápmi Nature och Ulrika Nordgren – Svenska Turistföreningen har valt att kliva av styrelsearbetet. Lennart kommer dock finnas kvar och ingå i valberedningens arbete.
De två tomma stolarna ersätts nu med nya krafter som representerar den samiska kulturen och ett destinationsutvecklingsbolag. Kompetenser och erfarenheter som väl kompletterar övriga styrelsemedlemmar.

Vi tackar Lennart och Ulrika för ert stora engagemang i styrelsearbetet och önskar Anna-Lena och Helena varmt välkomna.

Anna-Lena Wallin – Destination Järvsö arbetar som projektledare för hållbarhet på Destination Järvsö AB.  Bolaget arbetar med att destinationsutveckling, marknadsföring  av Järvsö samt driver  Turistbyråverksamhet.  Destination Järvsö har inlett en process mot att som första svenska destination hållbarhetscertifieras av EarthCheck, ackrediterad av Global Sustainable Tourism Council. Arbetet innefattar bland annat framtagande av planer, synliggörande av framsteg, kompetenshöjning i hållbarhetsfrågor hos alla destinationens aktörer.

” Jag känner mig hedrad över att jag har blivit tillfrågad. Jag har flera år med Destinationsutveckling och på senare år med hållbarhet i fokus. Att komma in med destinationperspektivet och kontextens betydelse för platsen tror jag kan vara mitt bidrag” – säger Anna-Lena

Anna-Lena Wallin – Destination Järvsö AB

 

Helena Andersson – Renbiten ett samiskt familjeföretag i Grövelsjön norr om Idre som drivs av Helena och hennes man Peter. De kombinerar renskötsel med egen förädling, butiker, café, guidade samiska upplevelser unika boenden och samiska måltider i naturen. Helena håller även kurser om ätbara växter.

”Jag känner mig mycket glad att få förtroendet att vara en del i styrelsearbetet hos Naturturimföretagen. När jag utbildade mig till miljöingenjör så var min dröm och mitt målet att försöka ”rädda världen”. Hållbar naturturism är en mycket viktig del i detta och att vårt företag Renbiten skulle vara medlem i Naturturismföretagen var en självklarhet redan då vi startade företaget.” – säger Helena och fortsätter.
”Idag är turismen en av de största näringarna i Sverige och efterfrågan av naturturismen är starkt ökande både hos nationella och internationella gäster. För att kunna möta den efterfrågan krävs en stor portion kunskap, respekt och hänsyn för att inte de värden vi önskar ska förstöras. En hållbar turism är en nödvändighet! Jag tror naturturismföretagarföringen har en oerhört viktig roll i sprida kunskap och verka för bättre förutsättningar att bedriva naturturism i Sverige.”

 

Helena Andersson – Renbiten i Grövelsjön

 

Här hittar du årsmöteshandlingarna >>

Här hittar du kontaktuppgifter till hela styrelsen >>Fler nyheter

Prenumerera på vårt nyhetsbrev