Naturturism i praktiken: Snickars Brukshästar

2021-11-22

Under konferensen Forum för Naturturism passade vi på att ställa några snabba frågor till våra medlemmar. Här kommer vi att presentera intervjuer, för att ge en inblick i deras vardag som entreprenörer inom naturturism. Först ut är Emelie Eriksson från Dalarna, där hon driver ett företag som heter ”Snickars Brukshästar”.

I sitt företag kombinerar Emelie turism med att bevara, öka kunskap och bedriva aktiviteter med våra nordiska arbetshästar. På programmet finns bland annat häst & vagnkörning, turridning och skogsbruk. Eftersom den klassiska hästrasen Nordsvensken är utrotningshotad, så bedriver Emelie även avel för att stärka stammen.

Varför har du kommit hit till Forum?
Visit Dalarna frågade om jag ville följa med och jag tänkte att det kunde vara kul, eftersom jag inte visste vad det var. Jag hakade på och för att se vad Forum är för något.

Vad tycker du om eventet så här långt?
Det är väldigt intressant och kul att träffa människor från hela Sverige och få möjlighet att nätverka.

Vad ser du som de stora utmaningarna för din verksamhet?
De stora utmaningarna för mig är att jag har verksamheten lite avskilt, vilket gör att det är svårt för människor som inte kommer med bil att ta sig dit. Det är en utmaning att få folk att hitta en, när man är en liten företagare. Både fysiskt och i marknadsföringen. Men jag jobbar med Visit Dalarna och har fått mycket hjälp och stöd av dem.

Vad ser du för möjligheter i framtiden?
Jag ser stora möjligheter i att kunna styra min egen tid med företaget och att kunna forma det till hur jag själv vill ha det. Det jag gör är väldigt brett, så jag får göra lite av allt. Och med hästarna i fokus.

Hur länge har du haft din verksamhet?
I 6 år

Läs mer om Snickars Brukshästar

 Fler nyheter

Prenumerera på vårt nyhetsbrev