Medlemsträff den 18 mars

2021-02-24

Det finns en stor källa med kunskap och kompetens bland våra medlemmar som vi vill vill att fler ska få ta del av. Vi vet också att det finns behov och önskemål om forum där naturturismföretagare kan mötas och samtala kring olika frågor. Därför kommer vi under året bjuda in till ett antal digitala medlemsträffar där inbjudna föredragshållare med anknytning till naturturism föreläser i olika ämnen och sedan öppnar upp för diskussioner kring ämnet.

Den 18 mars kl 13:00 – 15:30 är du som medlem välkommen till årets första medlemsträff på temat
Att bygga naturturistiska upplevelser och säkerhet i naturen.

Inbjudna föreläsare är:
Hansi GelterGuide Natura.
Hansi bor i Piteå, är en driven entreprenör och naturturismföretagare. Hans bakgrund kommer från den akademiska världen inom upplevelseproduktion, biolog och är F. Dr. i evolutionär genetik vid Uppsala universitet. Hansi har undervisat evolution, genetik, biologi, miljö och utomhuspedagogik vid Uppsala universitet och Luleå tekniska universitet (LTU), samt innehaft en biträdande professorstjänst som docent i Upplevelseproduktion vid LTU. Hansi har  även genomfört forskningsexpeditioner till Antarktis och Arktis (Nordostpassagen, Grönland, och arktiska Kanada).
Hansi kommer dela med sig av sina erfarenheter kunskaper kring att bygga hållbara naturturistisk upplevelser.

Hansi Gelter_Guide Natura

Lena ConlanCrossing Latitudes.
Lena är bosatt i Montana, USA och har sedan 1986 lett NOLS kajak- expeditioner i Alaska, Mexiko och Chile. 1996 startade Lena friluftsföretaget Crossing Latitudes som erbjuder kajakturer runtom i världen.  Hon har lång och gedigen erfarenhet som sponsor och värd för NOLS Wilderness Medicine-kurser. 2000 började Lena undervisa vildmarkssjukvård för NOLS Wilderness Medicine. Tack vare Lenas arbete finns det idag över 4000 frilufts-guider och entusiaster i Skandinavien som har lärt sig om brutna ben, sårskötsel, skallskador, ryggradsskador.
Lena kommer ge oss en inblick kring de erfarenheter och kunskaper hon samlat på sig genom åren, kring att planera för och genomföra säkra upplevelser för gästen och om olycka är framme.

Lena Conlan_Crossing Latitudes

 

Vi hoppas du vill delta. Information och anmälan hittar du HÄR>>

PS: Det enda vi begär av dig för att få delta, är att du betalt ditt medlemskap i Naturturismföretagen för 2021. Har du missat fakturan vi skickade ut i början av januari kan du maila oss info@naturturism.kund.formsmedjan.se så kommer den på nytt.

Hjärtligt välkommen!Fler nyheter

Prenumerera på vårt nyhetsbrev