Lofsdalen satsar på leder för cykling, skidåkning och vandring

2020-01-13

Lofsdalsfjällens turistnäring ekonomisk förening har beviljats stöd till det treåriga projektet “Vision Lofsdalen” som totalt omfattar 10,7 miljoner.

Projektet finansieras genom medel från Tillväxtverket (Europeiska Regionala Utvecklingsfonden), Region Jämtland Härjedalen och Härjedalens kommun. Det lokala näringslivet finansierar även projektet genom Lofsdalsfjällens turistnäring ekonomisk förening

I projektet kommer ett nytt område skapas med hållbara leder för cykling, vandring och skidåkning. Det nya området har ett högt läge med vida utsikt över fjällvärlden och ligger i nära anslutning till både väg och liftar. Här skapas en ny knutpunkt för besökare där hela familjen, oavsett funktionsförmåga, kan njuta av en heldag på fjället. Målet med projektet är att stärka besöksnäringen sommartid och skapa en attraktiv plats som lockar fler personer att besöka och bosätta sig i området.

”De här investeringarna ger Lofsdalen bättre förutsättning att bli en året-om-destination. Vi ser högre efterfrågan på aktiva semestrar i Sverige. Det här projektet hjälper oss att kunna erbjuda en helhetsprodukt även på sommaren. Vi ser det här som en ny reseanledning att besöka destinationen.” Säger Lotta Anestedt, VD Destination Lofsdalen.

Här kan du läsa mer om projektetFler nyheter

Prenumerera på vårt nyhetsbrev