Linda Vismer – ny ordförande i Naturturismföretagen

2023-04-14

Linda Vismer brinner för turism, landsbygd, hållbar utveckling och resor. Vid årsmötet i slutet av mars valdes hon till ordförande i föreningens styrelse.
Jag är stolt och ödmjuk inför förtroendet att få leda Naturturismföretagen i en så intressant tid som föreningen är i.

Lindas mål som ordförande är att skapa ett effektivt styrelsearbete så att föreningen blir ännu bättre rustad för att skapa medlemsnytta och ta vara på potentialen som finns i den kompetens och det engagemang som naturturismföretagare har.

– Vi ska vara en stabil och växande förening som ses som den självklara branschorganisationen för alla naturturismföretagare att vara medlem i och vi ska vara den givna rösten att lyssna till när det kommer till natur- och ekoturism. För att skapa hållbar turism behöver det för resenärer och besökare vara lätt att välja rätt och därför ska vi se till att maximera kraften i kvalitetsmärkningen Nature´s Best, säger Linda.

Hur ser ditt intresse för frågor om företagande, natur- och ekoturism och besöksnäring ut?
– Jag älskar att resa och uppleva både Sverige och världen och har hundratals exempel på hur turism både när och tär. Jag är uppvuxen på landet och har på nära håll sett vad turism kan betyda för bygden. Bra naturturism bidrar ur många olika dimensioner till att utveckla vårt fantastiska land med allt från glädjefyllda och rogivande upplevelser till infrastruktur, välfärd och möjlighet att bo och leva i hela vårt land.

Engagerad och nybliven företagare

Linda har nyligen startat ett eget företag där hon stöttar och stärker aktörer inom turism och besöksnäringen som vill förbättra sin sociala hållbarhet.

– Det gör jag genom utbildningar, stöd till styrelser och som processledare.

Hon har gedigen erfarenhet av att leda och arbeta i eller nära styrelser i olika slags verksamheter.

– Jag har lärt mig nästan allt jag kan genom både ideella och professionella engagemang i civilsamhället, framför allt från nykterhetsrörelsen och frågor som rör sexuella rättigheter. Jag har varit allt från förbundsstrateg och kommunikation- och påverkanschef till ledamot och förbundsordförande.

Linda har just nu också uppdrag i Ecpat, som arbetar mot sexuell exploatering av barn samt i Sustainable Tourism Sweden (fd Schyst resande).

Hållbart resande

2022 gav hon ut boken ”Resenärens makt -turism som när och tär”, som beskrivs som en annorlunda guidebok för de som tycker om att resa.

–  Jag skrev den för att det var en bok som saknades och behövs. Det är många människor som vill resa mer hållbart och i linje med sina värderingar men som inte vet hur eller på vilket sätt de ska resa för att lämna så små eller så goda avtryck som möjligt. Boken tar upp hundratals aspekter på hur vi kan bidra till positiv turism, både i Sverige och globalt och har genomgående en motiverande ton som handlar om att utifrån kunskap och reflektion ta medvetna beslut.

Linda Vismer
Linda Vismer

Sedan ett år tillbaka bor Linda i Strängnäs med sin man och två barn. Hon är uppvuxen i Västerbotten och har tidigare bott många år i Stockholm.

Vad gör du när du inte arbetar?
– På min fritid driver jag bloggen resamedvetet.se, sitter på hästryggen eller umgås med familj och vänner. Om jag haft mer tid i livet hade jag vandrat, byggt pussel och gått en kurs i drejning, säger Linda Vismer.

Läs mer:
Det här är Naturturismföretagens styrelse

Kvalitetsmärkningen Nature´s Best

Nature´s Best Sweden – underlättar för ansvarsfulla och kvalitetsmedvetna resenärer att hitta rätt

Bli medlem i NaturturismföretagenFler nyheter

Prenumerera på vårt nyhetsbrev