Jokkmokkguiderna tilldelas Grand Travel Awards Ekoturismpris 2008

2008-03-04

Jokkmokkguiderna i Lappland får Grand Travel Awards Ekoturismpris 2008. Det är Svenska Ekoturismföreningen som för elfte året tillsammans med branschtidningen Travel News delar ut det prestigefyllda priset till den arrangör som bäst levandegör svensk ekoturism. Årets pristagare premieras dessutom med ett bidrag till företagets utveckling på 10 000 kronor från Sveaskog.

– Jättekul! Det här är något som stimulerar oss att fortsätta utveckla traktens natur- och ekoturism, säger årets pristagare Matti Holmgren som tillsammans med Stina Svensson driver Jokkmokkguiderna. Redan idag har vi äventyr som lockar hit utländska gäster och sätter Jokkmokk på kartan.

I femton år har Jokkmokkguiderna levt av det som Matti och Stina gillar mest – äventyr i Lapplands vidsträckta natur. Gästerna, mestadels utländska besökare från bland annat Frankrike och Tyskland, erbjuds veckolånga hundspannsexpeditioner i midvinterskogen eller bland Sareks snöklädda toppar. Sommaralternativen spänner från älgsafari i Sarek, vandring i Padjelanta till flera dagars kajakturer i norrländska björnmarker. Ett framgångsrikt företagande som avspeglar sig i en stadigt växande omsättning med många nöjda gäster och bonuspoäng för svensk ekoturism.

Företaget vinnlägger sig också om att vara ett lokalt föredöme, som inspirerar andra arrangörer att utveckla och kvalitetssäkra sin verksamhet. Matti och Stina tar dessutom aktiv del i Jokkmokks lokala utveckling när det gäller skyddet av traktens natur eller hur turismen bäst utvecklas i världsarvet Laponia.

Pristagaren belönas med ett bidrag till verksamhetens utveckling på 10 000 kronor från Sveaskog. Prissumman är en del i samarbetet mellan Svenska Ekoturismföreningen och Sveaskog med ambitionen att bidra till fler framgångsrika turistföretagare, som skapar ekonomisk tillväxt och arbetstillfällen i svensk glesbygd.

Liksom tidigare år hämtades de nominerade kandidaterna från kvalitetsmärkningen Naturens Bästa, ett urval av de bästa naturresorna i Sverige.

MOTIVERING: Jokkmokkguiderna är inte bara en av norra Sveriges främsta ekoturismarrangörer med världsunika produkter inom hundspann, fjällvandring och kajak. Det är också ett företag som inspirerar och tillsammans med andra utvecklar och tillgängliggör världsarvet Laponias många möjligheter.

Grattis Matti och Stina!

Länkar:

JokkmokkguidernaFler nyheter

Prenumerera på vårt nyhetsbrev