Grand Travel Awards Ekoturismpris 2006 till Upplevelsebolaget

2006-03-07

Årets Ekoturismpris tilldelades Joakim Hermanson och Ulrika Larsson och deras företag ”Upplevelsebolaget” baserat i Uddevalla i Bohuslän. Varje år delar Svenska Ekoturismföreningen tillsammans med branschtidningen Travel News ut detta prestigefyllda pris till den arrangör som bäst levandegör svensk ekoturism. De senaste åren har de nominerade kandidaterna hämtats från Naturens Bästa – ett urval av de bästa naturresorna i Sverige.

Upplevelsebolaget har sedan 1994 arbetat med kajakpaddlingar, klätteraktiviteter och annorlunda cykelturer bland Bohusläns skär och klippor. En stor del av Upplevelsebolagets omsättning kommer från samarbeten med olika konferens- och mötesanläggningar runt Uddevalla.

En av dessa partners är Gullmarsstrand Hotell & Konferens i Fiskebäckskil och Desirée Andersson tycker följande om samarbetet:

– Vi använder ofta Upplevelsebolaget tack vare deras proffsiga arrangemang och Joakims och Ulrikas entusiasmerande glädje över vad de gör. För oss själva är kvalitet ett nyckelbegrepp, vilket inte bara omfattar boende, konferensutrymmen, service och måltidsupplevelser, utan även gästernas kringarrangemang. Det är faktiskt så att just utbudet av spännande aktiviteter kan avgöra en bokning från en större konferenskund.

Upplevelsebolagets viktigaste tillgång är tveklöst deras mänskliga kapital. Joakim gillar att cykla runt om i världen och Ulrika har varit kajakinstruktör på Hawaii. Att de i sin tur njuter av att lära andra att paddla eller ta sig fram på exklusiva cykelstigar är en av företagets framgångsfaktorer.

– Vi blev något överrumplade av att utses till Årets Ekoturismarrangör. Men också jätteglada, eftersom det visar att någon annan tycker att det vi gör är bra och att vårt vackra Bohuslän än en gång hamnar i fokus, säger Joakim Hermanson.

MOTIVERING: Upplevelsebolaget är en av Västsveriges främsta aktivitetsarrangörer. I mer än tio år har företaget bjudit på sensuella kajakpaddlingar, naturnära cykelstrapatser och pirrande klättring. Allt genomfört med säkerhet och finess bland Bohusläns saltstänkta granit. Verksamhetens ryggrad är ett nära samarbete med några av traktens ledande konferens- och mötesanläggningar. En lyckad kombination till ömsesidig nytta, där det bästa från två världar blir en fungerande helhet och ett framgångsrecept värt att inspireras av. Kvalitet i alla detaljer, genuint säkerhetstänk, sprudlande upptäckarglädje och vildmarkslyx är några av de förtjänster som redan förra året kvalificerade Upplevelsebolaget till kvalitetsmärkningen Naturens Bästa.

Grattis Joakim och Ulrika!

 

Länkar:

UpplevelsebolagetFler nyheter

Prenumerera på vårt nyhetsbrev