Grand Travel Awards Ekoturismpris 2002 tilldelas Rid i Jorm

2002-03-05

Ekoturismpriset för 2002 tilldelades den 4 mars Ola Sundqvist i Frostvikensfjällen i nordvästra delen av Jämtland, och hans företag ”Rid i Jorm”.

MOTIVERING: Med en bukett av olika ridpaket för såväl erfaren som nybörjare arrangerar Rid i Jorm oförglömliga reseupplevelser i en av Sveriges verkliga utmarker. I små grupper rider besökarna fram i det karga landskap där fjällvidder och trolska tjärnar möter den norrländska urskogen. För Rid i Jorm står omsorgen och omtanken i centrum – såväl som om gästens upplevelse, som om den känsliga naturen runtikring.

Ola Sundqvist är enligt många urtypen för entreprenören. Han sprudlar av idéer, som också förverkligas. Den unika byggnaden ”Korpens öga” är bara ett exempel. Där har Ola låtit ett isländskt långhus smälta samman med lokal bygdehistoria och en nypa egen fantasi. Det är något långt utöver vanlig ”Bed & Breakfast” – och ett upplevelseboende för alla sinnen där eldens sprakande kryddas med spännande mat i en rustik miljö.

För den närmaste byn Jormvattnet har Ola Sundqvist och Rid i Jorm betytt mycket och hans företagande är en förebild för dem som vill skapa lokala nätverk även för bygdens bästa.

I samband med det Internationella Ekoturismåret 2002 hade vi många skäl att välja pristagare med extra stor omsorg. Vi tycker att Ola Sundqvist med Rid i Jorm är en mycket värdig pristagare för ”Grand Travel Awards Ekoturismpris 2002”

Grattis Ola!

 

Länkar:

Rid i JormPrenumerera på vårt nyhetsbrev