FishYourDream tilldelas Grand Travel Awards Ekoturismpris 2013

2013-02-13

Grand Travel Awards Ekoturismpris går i år till det gotländska företaget FishYourDream. En vinnare som med framgång säljer sportfiske tillsammans med eget och andras boende, och på så vis förädlar Östersjöns öringar till viktiga turismintäkter. Priset delas ut för 16:e gången av Ekoturismföreningen och tidningen Travel News.

Tillsammans med personal och gotländska guider har företagets grundare Per Jobs sedan 2006 med stor framgång byggt upp sportfiskeföretaget FishYourDream. Idag lockar företaget ett växande antal internationella och svenska gäster till Gotland, och främst då under traditionell lågsäsong som höst och vår. Det innebär guidetjänster, hotellbokningar, uthyrda stugor, köp i livsmedelsbutiker och restaurangbesök. Försäljning som sammantaget ger värdefullt kassaklirr på Gotland när sommargästerna lyser med sin frånvaro. Basen för hela verksamheten är öns många stora havsöringar, som i runda slängar kan uppskattas vara värda 2 000 kronor kilot. En prislapp som gör det både lönsamt och naturligt att sätta tillbaka ungefär 90 procent av all fisk som fångas.

– Det är jättekul att gotländsk sportfisketurism uppmärksammas med årets ekoturismpris, säger Per Jobs och tillägger.

– Det här är det finaste pris en svensk sportfiskearrangör kan få, och jag hoppas att det sänder en tydlig signal till politiker och beslutsfattare om sportfisketurismens potentiella värde.

Per Jobs och FishYourDream är en av flera framgångsrika pionjärer inom svensk ekoturism. På Gotland har verksamheten också knoppat av sig i ett eget boende i form av Visby Vandrarhem, och Per Jobs är dessutom en mycket uppskattad föreläsare om affärsutveckling inom småskalig natur- och ekoturism. I slutet av april blir det därtill premiär för havsöringstävlingen Gotland Seatrout Open – en tävling där alla fångade öringar sätts tillbaka efter att ha blivit förevigade på bild.

Grand Travel Awards prestigefyllda ekoturismpris går till den arrangör som bäst levandegjort och utvecklat svensk ekoturism under det senaste året. De nominerade kandidaterna hämtas från kvalitetsmärkningen Naturens Bästa, ett urval av de bästa naturresorna i Sverige.

MOTIVERING: En pigg och hänsynsfull sportfiskearrangör som går från klarhet till klarhet. Framgångsrik gotländsk export varvas med affärsrådgivning, investeringar i eget boende och utveckling av svensk sportfisketurism. Allt med härlig känsla, gedigen kunskap och en stor portion kärlek till Gotland och dess öringar.

Grattis Per, alla andra duktiga fiskeguider och övrig personal!

 

Länkar:

FishYourDream

Tidigare vinnare:
2012 – Urnatur
2011 – Nutti Sámi Siida
2010 – Vargas Vildmarklodge
2009 – WildSwedenFler nyheter

Prenumerera på vårt nyhetsbrev