Få tillgång till värdefulla insikter

2022-06-13

Visit Sweden genomför en pilotundersökning i sommar och du som driver ett naturnära boende med aktiviteter såsom t ex kajak, cykling, vandring och/eller viltåskådning samt har dagliga kundflöden under högsäsong (juli-september) har möjlighet att delta. Anmälan senast 16/6.

Det som krävs av de naturturismföretag som deltar är att ta emot färdiga skyltar med QR-koder, som besökarna sen använder för att svara på en engagerande video-fråga i sin mobil. I gengäld erhåller naturturismföretaget en värdefull rapport baserad på den egna verksamheten, en annan rapport baserad på respektive aktivitet samt en samlad rapport kring trender, behov och önskemål hos naturturismresenären. Rapporten beräknas vara klar i slutet av november.

Med andra ord så finns det stora möjligheter att, utifrån rapporterna, skapa ännu attraktivare och träffsäkra upplevelser och därmed attrahera fler besökare

Det är endast 30 naturturismföretag som väljs ut, så vill du få tillgång till de här ovärdeliga insikterna så anmäl ditt deltagande till kommunikatör Lotta Ihse lotta.ihse@naturturism.kund.formsmedjan.se senast nu på torsdag den 16/6. 
Frågor och svar:
  • Hur länge pågår det och vad är min insats? Planerad undersökningsperiod är juli-augusti 2022 och din insats är att ta emot paket (med skylt/dekaler och placeringsförslag för bästa möjliga effekt) samt att i möte med dina gäster uppmärksamma om möjligheten att lämna feedback.
  • Vem väljs ut? Beroende på antal intressenter kommer det görs ett urval för att ha en så bredd spektrum naturturismföretagen som möjligt, både utifrån geografi och aktivitet/tjänst.
  • Vad är det för fråga till besökaren? Det jobbas med en metodik utvecklad av Panelista som har mottot ”sluta gissa, ”börja fråga”. Den engagerade videofrågan blir utgångspunkt för djupareföljdfrågor.
Vi hoppas du vill ta chansen att vara med! Visit Sweden vill med det här ge oss de bästa förutsättningarna för en omstart efter pandemin, och också ett kunskapsunderlag till att kunna erbjuda besökare mer hållbara alternativ. Tillsammans kan vi öka attraktionen för våra upplevelser.


Fler nyheter

Prenumerera på vårt nyhetsbrev