En digital medlemsträff med deltagare från hela landet!

2021-03-31

Den 18 mars genomförde Naturturismföretagen årets första digitala medlemsträff på temat
”Att bygga naturturistiska upplevelser och säkerhet i naturen”.

Mötet inleddes av Naturturismföretagens Generalsekreterare Joakim Hermanson som gav sin bild av den utmaning våran bransch går igenom och det missförstånd och okunskap som råder kring vad som menas med friluftsliv och vad naturturism faktiskt är.

Därefter följde presentationer av två gäster med stor erfarenhet och kunskap inom sina respektive områden. Hansi Gelter från GuideNatura talade kring temat att skapa naturturistiska upplevelser. Med sin bakgrund från den akademiska världen där han utbildat inom bland annat upplevelseproduktion, evolution, biologi, miljö och utomhuspedagogik, gav Hansi deltagarna en inblick i upplevelseekonomi, upplevelseturism och transformativ turism. Hansi gav även en förklaring till innebörden av interpretation och att levandegöra en plats i syfte att engagera gästen.

Vår andra gästföreläsare för dagen var Lena Conlan från Crossing Latidudes som med stort engagemang talade om att tänka säkerhet i alla led, vikten av att underhålla sina kunskaper kring första hjälpen och att planera för och genomföra säkra upplevelser. Genom företaget Crossing Latiduses erbjuder Lena kajakexpeditioner runtom i världen. Sedan 2000 har Lena undervisat vildmarkssjukvård för NOLS Wilderness Medicine, och tack vare hennes arbete finns det idag över 4000 frilufts-guider och entusiaster i Skandinavien som har lärt sig om brutna ben, sårskötsel, skall- och ryggradsskador. Efter presentationerna gavs deltagarna möjlighet att i mindre grupper prata med och ställa frågor till föredragshållarna.

Jag är väldigt glad över att vi nu kunna bjuda in våra medlemmar till att ta del av mycket klokskap och erfarenhet som finns samlat i våran bransch, samt att kunna erbjuda våra medlemmar en informell mötesplats för erfarenhetsutbyte – säger Margareta Grape ansvarig för medlemsfrågor i föreningen.

Under året fortsätter vi att bjuda in till fler medlemsträffar. Den 18 maj kl 10:00 – 12:30 blir nästa träff och då med temat Den svenska skogen som arena för naturturism.
Jessica Sannö från Ösjönäs som tillsammans med sin man Klas driver Tivedens Aktivitets och Äventyrscenter kommer då prata om hur det är att ha skogen som arbetsplats med både utmaningar och möjligheter.

Anmälan dig till nästa medlemsträff den 18 maj >>HÄR

Är du medlem i föreningen och missade träffen den 18 mars men ändå vill ta del av Hansis och Lenas presentationer kan du skicka oss ett mail så återkommer vi med länk till deras presentationer. Info@naturturism.kund.formsmedjan.se


Generalsekreterare Joakim Hermansons inledande presentation vid mötet den 18 mars Fler nyheter

Prenumerera på vårt nyhetsbrev