Camp Ripan utsedd till 2022 års vinnare av Grand Travel Awards Ekoturismpris

2022-05-03

Årets Grand Travel Awards Ekoturismpris gick i år till Camp Ripan. Ett pris som delades ut på GTAs gala på Grand Hôtel i Stockholm.

Grand Travel Awards Ekoturismpris går till det företag som bäst levandegör svensk ekoturism. Priset har delats ut sedan 2001 och är den mest prestigefyllda utmärkelsen för svenska natur- och ekoturismföretag. Pristagaren utses av Naturturismföretagen tillsammans med resebranschtidningen Travel News.

Frida Lind Oja marknadschef och Dennis Lind VD, båda delägare för Camp Ripan och var på plats och tog emot priset.

– Det var verkligen en överraskning och jätteroligt.  Det är ett kvitto på att vi arbetar på rätt sätt, säger Frida Lind Oja.

”Det vi säljer måste vi värna om”


– Vi är ett litet företag i sammanhanget, men just ekoturismpriset känns roligt och viktigt att få. Det är jätteviktigt för oss att försöka jobba så hållbart som det bara går. Naturen och kulturen är det som lockar våra besökare, och det vi säljer måste vi också värna om. Ökad turism får inte leda till att själva reseanledningen försvinner, säger Frida Lind-Oja.

– Att få priset innebär också en kvalitetsstämpel. Fler och fler av våra gäster frågar hur vi jobbar med hållbarhet och vill göra ett så litet klimatavtryck som möjligt. Och jag hoppas att hållbarhetsaspekten ska bli ännu viktigare för den som ska boka sitt boende.

Motiveringen lyder:
Med en storslagen fjällvärld utanför tröskeln erbjuder Camp Ripan i Kiruna, genom syskonen Frida Lind-Oja och Dennis Lind, hållbara upplevelser, lokala råvaror, lappländsk matkultur och naturlig avkoppling i midnattssol och norrsken.

Läs mer om alla pristagare HÄR >>.

Nyligen utsågs Camp Ripan även till årets ”Spirit of Swedish Lapland” .

Tidigare vinnare:
2020 –Treehotel
2019 – Sápmi Nature Camp
2018 – Mörrums kronolaxfiske
2017 – Everts sjöbod
2016 – STF Abisko Fjällstation
2015 – Kullabergsguiderna
2014 – Solberget

Lär mer om hållbarhetsmärkningen för svenska ekoturismföretag Nature’s Best SwedenFler nyheter

Prenumerera på vårt nyhetsbrev